Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tredje misstänkt gripen för CH-branden

/

På tisdagsförmiddagen greps ännu en misstänkt för CH-branden i Gävle. 30-åringen som greps i i en Stockholmsförort är även han misstänkt för anstiftan till mordbrand. 30-åringen fanns i krogbranschen i Gävle vid tiden för CH-branden och har varit aktuell i brottsutredningen länge.

Annons

Två gripanden på två dagar innebär stora kliv framåt i mordbrandsutredningen som har pågått sedan maj 2005. Enligt vice chefsåklagaren Mikael Hammarstrand är gripandena planerade sedan länge.

– Det är de åtgärder vi nu gör som har varit skälet till att vi har begärt förlängd häktningstid på den först gripne, säger Hammarstrand.

Sedan i augusti sitter en 29-årig Uppsalabo häktad som misstänkt för mordbranden.

På måndagen greps en 46-åring från Uppsala misstänkt för anstiftan till mordbrand. 46-åringen har dömts till flera fängelsestraff tidigare, och har gripits och lagförts för många narkotikabrott, rattfyllerier och olovliga körningar. Han är också verksam i restaurangbranschen i Uppsala.

30-åringen som greps på tisdagen i en Stockholmsförort är skriven i Märsta, men har ett förflutet i Gävle. Brottsmisstanken mot honom gäller anstiftan till mordbrand, det vill säga att han ska ha förmått någon annan att anlägga branden.

 

 

Mer läsning

Annons