Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trettondagsjazzen lockade många till konserthuset

/

Det var båda stora och små som besökte Gävle konserthus under eftermiddagen och kvällen, för att lyssna på jazzmusik. I år fyller Trettondagsjazzen 41 år och bjuder på allt från gladjazz till improvisationsjazz.

Annons

Trettondagsjazzen arrangerades på Gävle konserthus och i publiken fanns både de som har stor erfarenhet av musikstilen och de som precis börjat lyssna på jazz. Vännerna Christina Morin, Else-Marie Appelqvist och Kerstin Weston har besökt Trettondagsjazzen i närmare 20 år i rad.

– Det är så mysigt att man kan mingla runt och lyssna på olika band, säger Else-Marie Appelqvist.

På eftermiddagen mellan klockan två och fem spelade sex olika band: Gävle Big Band och Sven-Erik Eriksson, Bosse Tigréns Old Boys med gästsolisten Joel Svensson på gitarr, Anfinsen kvartett, Bay City Seven, Trinity och Backwater Five. För de tre vännerna Christina, Else-Marie och Kerstin finns det helt klart en favorit.

– Sven-Erik Eriksson. Han är så bra och Gävle Big Band, säger de allihopa.

– Ja, Fly me to the moon var jättebra. Alla Frank Sinatra-låtar är bra, säger Else-Marie.

I år är det särskilt många ungdomsband bokade, och ett av dessa var Anfinsen Kvartett, som Emil Nilsson var och lyssnade på. Bandet består av Björn Atle Anfinsen på trumpet, Jonathan Lavotha på gitarr, Per Grundström på bas och David Huber på trummor.

– Det är gamla kompisar till mig. De är jätteduktiga. Nu är det fjärde året jag är här och det är roligt att det här finns, säger Emil Nilsson.

Britt-Marie och Sulo Saramaa har åkt från Hofors för att vara med på Trettondagsjazzen för fjärde året i rad.

– Det är så bra. Hittills har vi lyssnat på Gävle Big band och Bay City Seven, säger Britt-Marie.

Bay city seven föll Sulo mest i smaken.

– De är så bra. Jag gillar gladjazz, säger han.

Efter att ha hittat ett event på Facebook om Trettondagsjazzen valde Miriam Lindgren och Christine Ståhlberg att besöka konserthuset och gå på Trettondagsjazzen för första gången. Miriam Lindgren går på jazzlinjen på Vasaskolan och är glad att hon såg eventet, så att hon får möjligheten att lyssna på den härliga jazzmusik som det bjuds på.

– Det är underbart med livemusik. Det är ju lite improvisation också och sånt är roligt, säger de.

Mer läsning

Annons