Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trio häktade för sex villainbrott

Trion från Eskilstuna är starkt misstänkta för de senaste dagarnas inbrottsvåg i Gävleborg. På fredagseftermiddagen häktades de alla tre.

Annons

Polisen anser att de kan kopplas till i vart fall sex inbrott, varav tre i Gästrikland.

Häktningsförhandlingarna mot de tre hölls bakom stängda dörrar. Alla tre nekar till anklagelserna, men det finns både beslag av stöldgods, och iakttagelser av deras bil i samband med inbrotten.

– Det återstår en del arbete med att säkra bevis, men vi har tillräckligt mycket för att de ska kunna kopplas till alla sex inbrotten, säger åklagaren Christer Sammens.

Det var inbrottet hos en familj på Movägen i Ockelbo som ledde till gripandet. Kvinnan som bor i huset kom hem efter att ha skjutsat barnen till skolan på morgonen. Då fanns tjuvarna i huset och hon såg dem köra iväg i bilen. Hon tog registreringsnumret och tack vare det kunde bilen stoppas i Kilafors i Hälsingland senare på dagen.

Dagen före ertappades de tre också mitt under ett pågående inbrott. En 10-åring som kom hem till familjens hus på Salamandervägen skrämde dem på flykten.

Vid häktningsförhandlingen i går framkom det att de också misstänks för ytterligare ett inbrott, i Tomtnäs i Ockelbo. Dessutom misstänks de för två inbrott i Söderhamn och ett i Hudiksvall.

De tre häktade är i 20-årsåldern och dömda för brott många gånger tidigare.

 

Mer läsning

Annons