Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trossamfunden står redo att ta emot flyktingar

/

Både Svenska kyrkan i Gävle och Gävle moské har erbjudit sig att ta emot flyktingar. Vid behov kan kyrkan ha 30 till 40 platser redo på en timme.

Annons

Peter Hallgren Stjerndorff, som är vikarierande kyrkoherde i Svenska kyrkan i Gävle och ansvarar för fastigheterna, fick en förfrågan från kommunen om vilka lokaler kyrkan hade att tillgå.

Nu är kyrkan beredd att på kort varsel – även under kvällar och helger – öppna lokaler i St Ansgars hus för att ta emot 30-40 personer. Peter Hallgren Stjerndorff har gett ansvaret till en av sina medarbetare.

– Han har nycklar till de här lokalerna hemma hos sig och han har en beredskap – en inställelsetid – på en timme från att det vi får ett besked att 'nu behövs det'. Så vi kan snabbt öppna lokaler, säger Peter Hallgren Stjerndorff.

Även Gävle moské är redo att ställa upp. Efter att ha läst om planerna på att använda idrottshallar, kontaktade företrädare för moskén kommunen och erbjöd sig att ta emot flyktingar.

– Vi har skyldighet att hjälpa våra syskon och då är det vårt ansvar att hjälpa de här personerna med allt vi kan, säger moskéns talesperson Rague Yussuf.

Mer läsning

Annons