Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Coola kreationer i Nians korridorer

/
  • CATWALK. Elever från cirkusgymnasiet visade på fredagen upp kläder som gjorts av elever från Mode Textil Design i Sandviken. Memme Abiness går i trean på cirkus. För skapelesen har Sara Renvaktar svarat.
  • NÅGOT FÖR BRÖLLOPET. Line Nielsen visar upp Ann-Christin Lindqvist brudklänning för nyfikna kunder i gallerian Nian.
  • LOTUS ORIGAMI. Jenny Laev-Alfvén har gjort den här kreationen av bland annat blixtlås och markduk. Tobias Hed bar den under modevisningen.
  • FASHION. Elever från cirkusprogrammet var modeller under fredagens modevisning. Här är det Johanna Larsson som väcker intresse bland Nians kunder.

Det var nyfikna blickar bland kunderna på Nian när elever från Mode Textil Design visade upp sina kreationer på fredagen. På catwalken gick elever från cirkusgymnasiet.

Annons

– Jag tycker att den är cool.

Orden är Tobias Heds, förstaårselev på cirkuslinjen i Gävle. Han har precis gått modevisning genom Nians korridorer och pratar om skapelsen han just burit - Jenny Laev-Alfvéns "Lotus Origami".

Jenny är elev vid Mode Textil Design i Sandviken. I tisdags fick de i uppdrag att med ett förbestämt material under tre dagar designa plagg med blixtlås som inspiration.

Tanken var att catwalken skulle genomföras på konstverket dragkedjan som löper över Stortorget. Men på grund av regnet flyttade modevisningen in i gallerian Nian.

Modellerna från cirkuslinjen kombinerade plaggen med sina egna färdigheter - som jonglering och akrobatik.

Jenny är nöjd med Tobias prestation på catwalken och även med sitt eget plagg - trots den korta varseln.

– Först och främst ville jag sticka ut. Jag vill visa att man ska våga vara annorlunda, berättar hon.

Eleverna visade även upp sina kreationer på Gävle konstcentrum under fredagskvällen.

Mer läsning

Annons