Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Misstänkt mordförsök intill Scandic CH – en man kritiskt skadad

(Uppdaterad 17.16)
Avspärrningarna på Norra Centralgatan har hävts efter lördagskvällens stora bråk vid Scandic CH i Gävle.
Tillståndet för en av de skadade männen är fortfarande kritiskt – och förhör väntar nu med de misstänkta gärningsmännen.

Annons

LÄS OCKSÅ: Centrala Gävle avspärrat – misstänkt mordförsök

Det var strax efter 18.30 på påskaftonskvällen som ett 15-tal personer var inblandade i ett större bråk vid Scandic CH i Gävle.

Två män i 20- respektive 45-årsåldern har gripits och anhållits misstänkta för försök till mord alternativt dråp. I bråket skadades två män i 20- respektive 24-årsåldern. Enligt obekräftade uppgifter ska en person ha slagits med en flaska i huvudet och båda männen som fördes till sjukhus ska vara knivskurna. Enligt Robin Simonsson på åklagarmyndighetens presstjänst är en av männen fortfarande kritiskt skadad efter uppgifter från jouråklagare vid 16.30-tiden på söndagen, medan förhör har kunnat hållas med den andre mannen.

– Men jag vet inte vem av dom som är kritiskt skadad, säger Robin Simonsson.

LÄS MER: Misstänkta mordförsöket i Gävle: Tillståndet stabiliserat för kritiskt skadad man

Sent på lördagskvällen restes två undersökningstält på brottsplatsen. De togs senare ner och polisens tekniska undersökning fortsatte under söndagen inom både det avspärrade området och utanför.

– Det finns blodspår på platsen som vi säkrar och försöker kategorisera för att få fram ett händelseförlopp och knyta personer till platsen i den mån det behövs. Vi letar efter allt som kan berätta vad som inträffade här, även föremål, säger Åke Östberg, kriminaltekniker vid Gävleborgspolisen.

Båda offren och de misstänkta gärningsmännen är hemmahörande i Gävle och kända av polisen sedan tidigare. Ett antal personer har förhörts och fler förhör ska göras.

– Närmast ska ett antal förhör hållas med vittnen. Det var ganska många personer på plats när bråket inträffade, säger Robin Simonsson och fortsätter:

– De båda misstänkta är fortsatt anhållna och så småningom ska förhör att hållas med båda försvararna närvarande.

På söndagseftermiddagen hävdes avspärrningarna på Norra Centralgatan mellan Nygatan och Ruddammsgatan.

Kaj Axlund, som är advokat för mannen i 20-årsåldern, säger till Arbetarbladet att han planerar att träffa sin klient under söndagskvällen eller mer troligt under måndagen.

– Vi har bara talats vid på telefon och jag kan inte kommentera något kring det inträffade i nuläget, säger Kaj Axlund.

Arbetarbladet har sökt den äldre mannens advokat Lars Häggström – utan att lyckas nå honom.

Mer läsning