Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Nu har vulkanpizzan nått Gävle

/

Trenden fick sitt utbrott i Piteå, och nu har askan nått ända fram till Gävle. Den virala vulkanpizzan är här. Den har massor av ingredienser, ser inte ut som en vanlig pizza – och tar längre tid att göra.
– Man brukar säga tio minuter en kvart, nu vi säger en kvart tjugo minuter, säger Mirza Bedikanli, ägare till pizzeria Natti i Valbo.

Annons

Mirza Bedikanli fick höra om pizzan för en månad sedan, och började på kunders uppmaning att servera den själv.

– Den har blivit oväntat populär här i Valbo, jag trodde aldrig det skulle gå så bra, säger han och berättar att många har kommit för att testa pizzan sedan han annonserade om det på Facebook för en vecka sedan.

– Många provar den, men jag vet inte hur många det är som kommer fortsätta köpa den.

Vulkanpizzan skärs i skivor på mitten och viks mot kanterna. I de sex fickor som blir till fyller de fläskfilé, skinka, bacon och salami.

Hålet som uppstår fylls med pommes frites, lök, bearnaisesås, tsatsiki och grönsaker efter att pizzan har gräddats.

– Men det är beroende på vad kunderna vill ha på den, de får ändra om de vill, säger Mirza Bedikanli.

På pizzeria Natti får man betala 119 kronor för delikatessen.

– Det är inte som vanlig pizza. Den tar lite längre tid att göra och längre tid att grädda. Man brukar säga tio minuter en kvart, nu vi säger en kvart tjugo minuter, berättar Mirza Bedikanli.

Vår testreporter Gabriel Henning klarade av lite mer än halva pizzan (se tv-klippet), när Arbetarbladet besökte restaurangen vid lunchtid på tisdagen.

– Det kanske inte är någon lunchpizza, utan snarare något man äter senare på kvällen, säger han och tillägger:

– Men är man några stycken och delar på den så tror jag att det kan bli en riktig höjdare.

Mer läsning