Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Viktor Långsved från Gävle uttagen till Crossfit-EM

24-åringen från Gävle drog iväg ett par sökningar på träningsfenomenet Crossfit och bestämde sig för att testa.
Två år senare är han nu bland de bästa utövarna i Europa och sista helgen i maj är han uttagen till EM för tredje gången i rad.

Annons

Hemmaplan, träningslokal och arbetsplats är alla under samma tak på den box där Viktor Långsved huserar dagligen. Boxen, som är ett allmänt uttryck för en Crossfitlokal, ser precis ut som namnet föranleder.

Det är en fyrkantig, öppen yta med en svart, mjuk gymmatta. Runt omkring väggarna ligger kettlebells, vikter och skivstänger samt ställningar med hängräcken och romerska ringar. För ett otränat öga kan det se ut som en ganska trevlig och ljus lagerlokal. För Viktor Långsved är det platsen där han slipar på formen inför det stundande Crossfit EM i maj.

Läs också: Ringar, rep och cirkelträning

– Det är skitkul att komma med. Alla blir så bra för varje år så bara att komma med är en framgång i sig. Jag hade dock hoppats att kvalet till EM hade gått bättre för det har gått bättre tidigare år.

Viktor kvalade sig till EM genom att placera sig på plats 24 i regionskvalet som kallas Crossfit Open. Där hamnade han på plats 24 av de 30 bästa som gick vidare inom den europeiska regionen.

Målet på EM i Caja Mágica den 27-29 maj är att placera sig likvärdigt eller bättre än förra året då han slutade på en niondeplats. Drömscenariot siktar han betydligt högre då han hoppas att via en god placering direktkvalificera sig till Crossfitens VM – Games.

Läs också: Crossfit - ingen barnlek

– Dom fem bästa på EM går vidare till VM. Det är det som är liksom toppen av toppen och där tror jag att är de 40 eller 45 bästa i världen som tävlar mot varandra. Det är ju den största drömmen jag har i livet, att gå vidare dit, avslutar han.

Mer läsning