Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två 19-åriga män döms för misshandel av tidningsbud

Mitt i natten stoppade två personer som klev ur en raggarbil ett tidningsbud och krävde att få en öl av honom. Det slutade med att en misshandel som de båda nu har dömts för.

Annons

Tidningsbudet höll en kväll i augusti i fjol på att avsluta sitt jobb med att dela ut tidningar vid Stadshuset på Drottninggatan i Gävle. Bilen körde fram och en person klev ur. Själv säger han att han bad om en cigarett, men både tidningsbudet och ett vittne uppger att han krävde att få en öl.

Tidningsbudet har i förhören berättat att han svarade att han inte hade någon öl, att han jobbade och inte ville ha något bråk. När han tyckte att den andre blev närgången knuffade han undan honom och backade.

En person till klev ur bilen och anslöt till bråket. Enligt domen misshandlade de båda tillsammans tidningsbudet med slag och sparkar.

De dömda – båda 19 år gamla – har haft en annan bild av händelsen. Enligt dem var det tidningsbudet som blev aggressiv och startade bråket. Men tingsrätten tror mer på vad tidningsbudet och ett par vittnen har berättat.

De får båda villkorlig dom i kombination med samhällstjänst. Om tingsrätten i stället hade valt fängelse hade straffet blivit 2 månader.

Mer läsning

Annons