Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två kvinnor ofredade i Gävle

Två kvinnor i Gävle ska ha blivit ofredade under den gångna helgen
Polisen går nu ut och söker vittnen till händelserna.

Annons

Vid den första händelsen ska en kvinna i tjugoårsåldern ha blivit sexuellt ofredad på en restaurang i centrala Gävle natten mellan fredag och lördag.

– Hon blir ofredad av en man och det är en annan kvinna som ingriper och plockar bort mannen, säger polisens presstalesperson Mikael Hedström.

Väl på plats får polisen en snabb redogörelse för vad som hänt men det är rörigt på platsen och kvinnan som hjälpte till försvann i folksamlingen utan att polisen hann ta hennes namn.

Polisen söker nu därför efter kvinnan.

– Vi är angelägna om att få tag på henne och höra vad hon sett och gjort för hon har uppenbart hjälpt den andra kvinnan att bli av med mannen som varit påträngande, säger Mikael Hedström.

Den andra händelsen ska ha skett vid centralstation i Gävle, även det natten mellan lördag och söndag.

En man ska då ha börjat slita i en kvinnas kläder men då kvinnan säger att hon ringt ett telefonsamtal blir mannen rädd och avbryter det hela och springer från platsen.

Det hela rubriceras för närvarande som sexuellt ofredande eller försök till våldtäkt och polisen söker efter vittnen som kan ha sett något omkring centralstationen vid 01.30-02.00 natten mot lördag.

Mer läsning

Annons