Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två män fick fängelse för knivskärning på Öster

En 20-åring och en 26-åring har dömts till 1,5 års fängelse var för att ha knivskurit två män i ryggen på Öster i november.

De ska även betala ett sammanlagt skadestånd på cirka 60 000 till offren.

Annons

Sent på kvällen 7 november larmades polisen till Näringsgatan på Öster i Gävle. Två män hade då blivit knivskurna i ryggen. De kunde peka ut tre gärningsmän som de var bekanta med sedan tidigare.

Efter telefonkontakt mellan de inblandade hade bråk uppstått och alla bestämde att de skulle träffas utomhus.

När de hade hälsat på varandra kände en av männen att han fick ett knivhugg i ryggen. Han vände sig om och såg att 20-åringen stod med en kniv i handen. Kort därefter kände även den andra mannen ett hugg i ryggen och såg 20-åringen backa undan med sin kniv.

26-åringen döms för att ha knivskurit den ena av männen i handen.

Tingsrätten anser att de drabbade har lämnat sammanhängande och sinsemellan överensstämmande berättelser medan de tilltalades varit mer detaljlösa och osammanhängande.

Båda döms därför för grov misshandel. Domen omfattar även en grov stöld eftersom 20-åringen stal en halskedja från ett av offren vid händelsen.

En tredje person, en 20-årig man, åtalades också för knivskärningen men det åtalet ogillades av tingsrätten eftersom det inte fanns bevis för att han hanterade någon kniv.

Mer läsning

Annons