Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två vinnare vidare i Musik Direkt

/
  • TALANGJAKT. Musiktävlingen Musik Direkt för 13–19-åringar körde igång i går med en deltävling på Spegeln i Gävle. Bland deltagarna fanns rockbandet AnigmA från Skutskär.

Singersongwritern Johanna Karlsson och det genreöverskridande rockbandet Burn the fuel vann Musik Direkts deltävling på Spegeln i Gävle i går. Publiken bjöds på tolv olika framträdanden, av högst varierande slag.

Annons

I går hölls i Gävle en av många deltävlingar i Musik Direkt, Sveriges största musiktävling för musikintresserade 13–19-åringar.

Tolv akter klev på scenen och bjöd på ett par låtar var, som bedömdes av en jury.

Det fanns plats för allt från ljuva visor till hård metall, en plojbetonad munspelsshow och en samhällskritisk låt med namnet ”Direkt aktion”,

Juryn valde ut två vinnare som går vidare till länsfinal på Spegeln 19 april, och vinnarna där går till riksfinal i Uppsala i maj.

Det var dels fyramannabandet Burn the fuel, med inslag av både folkmusik, jazz och modern rock, dels Johanna Karlsson, en klassisk singersongwriter med starka låtar. Efter att Johanna Karlsson klarat av sina låtar fick hon frågan från konferencieren Lotta Hellsten om hon ser en framtida musikkarriär framför sig, och svarade:

– Definitivt!

– Hur långt är du beredd att gå? fortsatte Lotta Hellsten.

– Hur långt som helst.

– Om Bert Karlsson ringer, vad säger du då?

– Far åt pipsvängen!

Mer läsning

Annons