Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tvist om lyxhälarens Porsche.

I samband med häleridomen mot den 37-årige Gävlebon beslutade tingsrätten om kvarstad på bland annat en Porsche som stod vid hans villa. Nu hävdar 37-åringens pappa att Porschen är hans och vill häva beslaget.

Annons

Under polisutredningen mot den så kallade lyxhälaren beslutade åklagaren att beslagta stora delar av hans egendom för att täcka skadestånd till följd av en fällande dom. I domen fastställde tingsrätten kvarstad till ett belopp på över 700 000 kronor.

En del av kvarstaden är en Porsche som polisen hämtade vid 37-åringens bostad. Nu har hans pappa vänt sig till tingsrätten med handlingar som visar att bilen i själva verket är hans. Han vill därför att kvarstaden på bilen ska hävas.

Han visar bland annat att köpehandlingar och registreringsbevis står i pappans namn. Att bilen fanns hos 37-åringen när han greps berodde bara på att han skulle utföra vissa arbeten på Porschen, hävdar pappan.

Men kronofogden har avvisat pappans krav och anser att man oavsett vad som står på papperna måste anse att bilen tillhörde 37-åringen. Som stöd för det visar kronofogden att polisen under spaningarna mot 37-åringen observerade att han körde bilen vid många tillfällen.

En anhörig till 37-åringen har också i polisförhör sagt att bilen visserligen stod skriven på pappan, men att den i själva verket var 37-åringens.

Nu blir det upp till Gävle tingsrätt att avgöra vem som ska betraktas som ägare till bilen.

Mer läsning

Annons