Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ulf skänker glädje till barnen

/
  • TIDIG TOMTE. Ulf Hanses från Alfta överlämnar 10 000 kronor som han och kollegorna vid Alfta frakt i Hälsingland samlat in. Pengarna ska gå till julklappar åt barnen vid barnkliniken på Gävle sjukhus. Sköterskan AnnSofie Johansson tar emot gåvan. Alfta frakts ägare Göran Persson tittar på.
  • SMASKIGT. Barnkliniken fick förutom pengar även en låda med pepparkakor som Ulf Hanses och hans kollegor vaskat fram. Maj Paulsson, Mia Österback, Silva Gregoria, Agneta Nord Markström och Elin Timmerholm i personalen är glada för överraskningen.
  • GOD GÄRNING. Enligt sköterskan AnnSofie Johansson hjälper klapparna personalen att skapa julstämning på julafton.

Tomten kommer från Alfta och heter Ulf Hanses.

På lördagen levererade han 10 000 kronor till barnkliniken vid Gävle sjukhus.

Pengarna ska gå till julklappar åt barnen som tillbringar julen på avdelningen.

Annons

– Tänk dig själv om du var barn och tvingades fira jul på sjukhuset. Det är ju inget roligt, säger yrkeschauffören Ulf Hanses.

Till vardags sitter han bakom ratten och kör åt Alfta frakt i Hälsingland. Då har han gott om tid att tänka.

– Jag får en massa idéer när jag sitter och kör. Jag är väldigt hockeyintresserad, och kom att tänka på NHL-stjärnorna och hockeyspelarna i Brynäs som brukar göra insatser för sjuka barn. Jag tänkte att det är en bra idé och på den vägen var det.

Redan förra julen kom Ulf med julklappar till barnen på sjukhuset. Något som var mycket uppskattat. Tillsammans med sina kollegor har han i år samlat ihop 5 000 kronor. Lika mycket ställer företaget upp och skänker. För pengarna ska personalen köpa paket åt barnen.

– Det här betyder mycket för oss. Barnen blev jätteglada ifjol, säger sköterskan AnnSofie Johansson, som tar emot gåvan.

För tillfället finns två barn på avdelningen, men antalet varierar. Enligt personalen försöker de skapa julstämning på julafton åt barnen och deras familjer.

Ulfs gåva är ett viktigt bidrag till det.

Mer läsning

Annons