Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga bussrånare åtalas

De unga rånarna klev på bussen, slog en hammare i chaufförens bord och siktade på honom med ett avsågat hagelgevär. De fick med sig 2 550 kronor, men greps en timme senare. Nu åtalas de för rånet.

Annons

Rånet ägde rum mitt på dagen 3 november vid Lugna gatan i Andersberg. Med på bussen fanns även ett par passagerare. Chauffören lämnade över pengarna och rånarna försvann. Polisen spårade dem med hund mot Andersberg där en 19-åring och en 16-åring greps i en lägenhet.

Vid häktningsförhandlingen mot 19-åringen några dagar efter rånet var det tydligt att pengar till droger var motivet bakom rånet. Där bestämde han sig också för att berätta var de gömt rånvapnen, i ett buskage längs flyktvägen.

19-åringen sitter fortfarande häktad. 16-åringen fördes efter gripandet.

Nu krävs de på drygt 7 000 kronor av Swebus för deras kostnader för rånet.

Efter rånet hotade bussförarnas skyddsombud att stoppa busstrafiken för att få bort kontanthanteringen från bussarna, som innebär en säkerhetsrisk för chaufförerna. Resultatet blev att X-trafiks ledning presenterade en åtgärdsplan för att minska kontanthanteringen. Inom ett år ska den vara borta helt var beskedet.

Mer läsning

Annons