Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga örnar startar om i Hamrångebygden

/
  • Balansakt. Svårt, men roligt och annorlunda, poängterade Rasmus Jonsson när han på söndagen provade att cykla på en enhjuling under Unga örnars uppvisningsdag i Norrsundet. Här får han hjälp av Marit Östlund.
  • Vansinnigt roligt. Janet Engblom kom till Folkets hus med sina fyra barn. ”Det är vansinnigt roligt för barnen”, sade hon. Dottern Kristine Bengtsson, 3, var överlycklig.
  • Cirkuskonster. Tobias Rosander fick lära sig olika  cirkuskonster när Unga örnar  i Hamrångebygden visade upp sina aktiviteter i Folkets hus.
  • Startar om. Unga örnar startar verksamheten på nytt i Hamrångebygden. ”Vi tror att det är bäst att börja i liten skala”, säger Micke Hollsten, Unga örnars distriktsordförande.

– Vansinnigt roligt. Det säger fyrabarnsmamman Janet Engblom när Unga örnar visa
de
upp sina aktiviteter för barn och föräldrar i Folkets
h
us på söndagen.


Hennes dotter Kristine Bengtsson var en av besökarna som gladde sig över alla spännande aktiviteter.

Annons

Det råder full aktivitet i Folkets hus i Norrsundet på söndagseftermiddagen. Barn och vuxna leker och bullar studsar fram över golvet. Vid ett bord sitter barn blick stilla medan deras ansikten pryds med målningar.

Unga örnar lade ned verksamheten i Hamrångebygden för två år sedan. Orsaken var att flera nyckelpersoner hade lämnat föreningen. Men nu satsar Unga örnar på en omstart.På söndagen arrangerade man därför en aktivitetsdag för barn och föräldrar.

Dagen höll man för att undersöka intresset av Unga örnars aktivitetsutbud. Cirkuskonster, teater och ansiktsmålningar stod på programmet den här eftermiddagen.

– Vi vill gärna nå ut till barn och föräldrar och vi hoppas att den här dagen ger genklang i Hamrångebygden, säger Micke Hollsten, Unga örnars distriktsordförande.

Till en början ska Unga örnar driva verksamheten i liten skala.

– Vi tror att det är lättare att börja så, säger han.

Han hade hoppats på större uppslutning, men aktiviteten hos barnen på plats gick inte att misstolka. Det var hur roligt som helst.

Janet Engblom kom till Folkets hus med sina fyra barn.

Dottern Kristine Bengtsson, 3, var nöjd med dagen och var sysselsatt med att prova roliga, men också knepiga balansövningar.

Janet Engblom tycker att Unga örnars nysatsning i Hamrångebygden är positiv.

– Det här var vansinnigt roligt för barnen. De är verkligen uppe i varv, säger hon.

Här finns också Rasmus Jonsson, 10. Han är i färd med att cykla på en enhjuling och det är lättare sagt än gjort. Marita Östlund hjälper honom att hålla balansen.

– Det är roligt och annorlunda, men samtidigt svårt, säger han.

Om konkurrsdrabbade Folkets hus tvingas lägga ned i Norrsundet får Unga örnar leta nya lokaler.

Enligt Mikael Hollsten kan det bli möjligt att flytta ihop med Rockskolan i Norrsundet.

Mer läsning

Annons