Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungdomar mest oärliga i jobbansökan

/

Bara hälften av alla arbetssökande är helt ärliga i sitt cv eller ansökningsbrev. Och det är de yngre som i störst utsträckning är oärliga. Det visar en färsk undersökning gjord av bemanningsföretaget Manpower.

– Alla beskriver sig som trevliga och pigga. Det ser vi snabbt igenom. Vi ser på vad man kan och tidigare har gjort, säger Mats Reidler, platschef Manpower i Gävle.

Annons

Spontanbesök hos arbetsgivaren, egna hemsidor och bloggar. Metoderna är många för att utmärka sig i den hårda jobbkonkurrensen och i bland är det lätt att krydda lite extra i ansökningsbrevet.


I undersökningen gjord av bemanningsföretaget Manpower och Kairos Future svarade 7 932 personer. 55 procent i 20-årsåldern uppger att de ljuger i sina presentationer.
Den vanligaste lögnen är att överdriva sitt intresse för arbetsplatsen där man söker jobb.
– För många kan det vara lätt att överdriva sitt intresse i syfte att vinna jobbet man söker, säger Mats Reidler, platschef Manpower i Gävle. Han har läst ungefär 10 000 cv:n.

Undersökningen visar att vi blir allt mer oärliga i våra cv:n. Endast 55 procent anser att det är ett absolut krav att hålla sig till sanningen.
– Det vi har märkt är att yngre personer mellan 25 och 30 år tycker att det är lättare att skriva om sig själv och på så sätt få till ett bra cv, säger handledare Dennis Berglund vid utvecklingscentra i Gävle kommun.

Han får medhåll av Arbetsförmedlingens coach Lucas Waldenbäck som tror att ungdomar är lite mer öppna än äldre när de formulerar ett personligt brev.
– Jag brukar säga att de ska stå för det som de skriver i sina ansökningshandlingar och sedan leva upp till dem när de kommer till intervju.

Den näst vanligaste lögnen är att förstora sina positiva personliga egenskaper och det tredje mest förekommande är att övervärdera sina språkkunskaper.
– De personliga egenskaperna märker vi under anställningsintervjun, säger Mats Reidler vid Manpower.

Mikael Björkskog varuhuschef Biltema i Gävle har läst många personliga brev.
– Många skriver offensivt. Det händer att en person beskriver sig som jättesocial och sedan när den kommer till anställningsintervjun så stämmer det inte, säger han.


Däremot vågar bara var tionde av dem, som uppger att de är oärliga i sitt cv, ljuga om tidigare arbetsplatser, positioner eller studier. Mest ärliga är de i 60-årsåldern, där 72 procent svarar att de alltid håller sig till sanningen i cv:t.

Mer läsning

Annons