Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungdomar vinnare när X-trafik ändrar priser för resandet

Annons

Ungdomar mellan 20 och 25 år är vinnare när X-trafik inför ny prissättning 28 november.

Gruppen bedöms ha knappa resurser och för att få människor i åldersgruppen att fortsätta resa med X-trafik när de blir äldre sänker man priserna radikalt för åldersgruppen.

Priset för ett månadskort kommer att sänkas med 35 procent och biljettpriserna för kortare resor sänks med 20 procent. För längre resor sänks priset med 2–9 procent.

Knappa resurser

– Många av de här personerna har små inkomster och det är vanligt att de pluggar vidare. Studenter som har studiemedel från Centrala studiestödsnämnden, CSN, får samma rabatter, säger Lars Björling, marknadschef på X-trafik.

För skolungdom mellan 7 och 19 år förändras inte kortpriserna, men priset på enkelbiljetter sänks med 10–30 procent beroende på hur långt man ska resa. Priserna för vuxna och pensionärer förändras inte. Ett eller två barn som reser i vuxens sällskap åker gratis. Flera nya försäljningsställen ska öppnas i länet och den rabatt på 15 procent som getts vid köp av kort ombord på bussar eller tåg försvinner. Syftet är att få bort kontanter på bussar och tåg.

Mer läsning

Annons