Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppdukat för musik i kvällssolen

/
  • PICKNICKMYS. Systrarna Marie och Marita Jäderberg med hunden Bella och vännen Sanna Tidsjö passade på att picknicka i gräset en bit bort från scen. De efterfrågar fler gratis utomhuskonserter med symfoniorkestern. ”Det här är gudomligt! utbrister Marita Jäderberg.
  • POPULÄR KONSERT. Den återvunna sommaren gjorde symfoniorkesterns utomhuskonsert till ett populärt onsdagsnöje.
  • MED PAPPA PÅ SCEN. I folkvimlet fanns Anna Torvaldsdotter och Amanda Erixån vars båda pappor spelade med symfonikerna. ”Det är mysigt att det är öppet för folk, det blir lite mer spontant”, säger Anna Torvaldsdotter.
  • HILLEBOR. Dagny och Curt Elving från Hille såg annonsen om konserten i tidningen. ”När det blev så fint väder passade vi på, det kostar ju lite annars att gå och titta på symfoniorkestern så det brukar inte bli så ofta”, säger Dagny.

Cyklister, flanörer och hundar på kvällspromenad tog i går spontant del av symfoniorkesterns konsert i det gröna.

För andra var musikupplevelsen i Boulognern välplanerad och flera picknickade i gräset en bit bort från scenen.

Annons

– Gudomligt, mer sådant här! säger Marita Jäderberg som slagit sig ner på en filt för att fika tillsammans med sin syster och andra vänner.

– Absolut, måndagskvittret var är det någonstans, undrar Marie Jäderberg.

Synfoniorkesterns förflyttning till utomhusscenen i Boulognern var populär. Det fina sommarvädret som plötsligt återvänt bidrog också till att höja stämningen bland publiken.

Dagny och Curt Elving från Hille såg annonsen om konserten i tidningen.

– Vi tänkte att vi skulle passa på när det blev så fint väder, säger Dagny.

Gårdagens konsert var den andra av totalt tre musikkvällar i det gröna med Gävle symfoniorkester. Dirigent var Ockelbosonen Johan Larsson. På plats framme vid scenen fanns också konserthuschefen, Beryl Lunder, som sålde skivor.

Mer läsning

Annons