Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppskjuten biblioteks­ombyggnad ”en tragedi”

Stadsbiblioteket i Gävle ska byggas om. Men i första utkastet till nästa års budget har tjänstemännen skjutit på bygget till efter 2018.
– Det skulle vara tragedi, säger socialdemokraten Lars-Göran Ståhl.

Annons

Han är ordförande i kultur- och fritidsnämnden och tillhör ett parti som gick till val på en ombyggnad av Stadsbiblioteket.

– Vi har ett gammalt bibliotek, det är ett litet bibliotek och diskussionen om bibliotekets ombyggnad har pågått under långperiod. Vi har sagt till väljarna att vi vill bygga om under den här mandatperioden och då håller vi fast vid det, säger Lars-Göran Ståhl.

Han vill se ytterligare tre stora investeringar på kultur- och fritidsområdet de närmaste åren. En ny anläggning till Gävle Ponnyklubb står högst på listan, därefter investeringarna på Strömvallen och dessutom en friidrottshall kombinerad med idrottshall.

– Nu handlar det om mycket pengar, 400 miljoner, men Gävle har råd, säger Lars-Göran Ståhl.

Kultur- och fritidsnämnden vill också att skidliften i Hemlingby ska bytas ut 2012. Politikerna invänder mot att det är ekonomer som sitter och bestämmer om vilka investeringar som ska prioriteras inom kultur- och fritidssektorn.

De preliminära målen och budgetramarna tas i kommunfullmäktige i juni. I november fattas det slutgiltiga beslutet.

Mer läsning

Annons