Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utpressade i sovrummet

Mitt i natten trängde sig två män in i sovrummet hos ett par i en lägenhet i centrala Gävle. Paret skulle "bötfällas" för att de kört ut männen från en fest tidigare under kvällen.

Annons

Det var under natten till söndagen som paret i Gävle fick besök mitt i natten. Enligt deras polisanmälan hade de tidigare på kvällen haft fest och avvisat åtminstone en av männen därifrån. På natten kom de objudna gästerna tillbaka för att ta hämnd. De tog sig på något sätt in i lägenheten och gick sedan in i sovrummet där paret låg och sov. Mannen i sängen fick ett hårt slag i ansiktet, med en näsfraktur som följd.

Enligt polisanmälan skulle paret få "böta" för tilltaget att avvisa dem från festen. Summan som krävdes var 5 000 kronor i månaden.

De båda misstänkta greps på onsdagen. En av dem har försatts på fri fot, men den andre, en 33-årig Gävlebo, begärdes på torsdagen häktad misstänkt för grovt hemfridsbrott, försök till utpressning och misshandel.

Samme 33-åring var förra året misstänkt för ett annat hemfridsbrott då han ska ha trängt sig in i ett pars sommarstuga, och stannat kvar mot deras vilja. Från den misstanken friades han dock både i tingsrätten och hovrätten.

Mer läsning

Annons