Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utredning om barnmisshandel nedlagd

Ett fosterhem som Gävle kommun anlitade polisanmäldes för barnmisshandel.

Nu är utredningen nedlagd.

Åklagaren bedömde att bevisningen var för svag.

Annons

Arbetarbladet har tidigare berättat att ett av de familjhem, i vardagligt tal fosterhem, som Gävle kommun anlitar i somras blev polisanmält för misshandel.

Ett barn som bodde i familjehemmet anmälde en av föräldrarna för misshandel. Anmälan utreddes av polis, men leder alltså inte till åtal.

Enligt kammaråklagare Stefan Ekeroth beror det bevissvårigheter.

– Det gick inte att bevisa att de skadorna är orsakade av våldet som påstods. Det är möjligt att personen talar sanning, men jag kan inte bevisa det, säger han.

Socialtjänsten i Gävle flyttade i samband med polisanmälan barnet från det aktuella jourhemmet, och har efter det inte placerat barn där.

Lars Lodin, chef på familjehemsgruppen i Gävle, kan inte kommentera det enskilda ärendet, men säger så här om hur en nedlagd polisutredning kan påverka familjehemmets möjlighet att emot fler barn

– Det är en viktig uppgift som vi tar hänsyn till när vi gör våra bedömningar. Det är naturligtvis inte till deras fördel, men det är också så att polisutredningen är nedlagd, är de inte fällda är det viktigt att se det som har hänt när de har blivit misstänkta, säger Lars Lodin.

Mer läsning

Annons