Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vägverket plockar ned otillåtna vägskyltar

Vägverket tar nu i med hårdhandskarna mot vägskyltar som saknar tillstånd.
Med början på måndag ska Vägverkets entreprenör under två veckor ta bort alla skyltar som inte är godkända.

Annons

I somras uppmärksammade Arbetarbladet den flora av vägskyltar som växer upp längs med Gästriklands vägar varje år. Många saknar tillstånd från Vägverket och är i så motto olagliga.

I dag, måndag, inleder Vägverkets entreprenör en insats för att få bort så många otillåtna skyltar som möjligt. De är trafikfarliga eller så är de hinder vid klippning av vägkanterna.

– Vi genomför det här i hela regionen och gör det egentligen kontinuerligt, men nu genomför vi en extra insats mellan 25 augusti och 5 september, säger Lennart Helsing, pressansvarig vid Vägverket region mitt.

Ofta är det privatpersoner och företag, som sätter upp egenhändigt tillverkade skyltar för att upplysa om något. Men det förekommer även att lokala myndigheter sätter upp otillåtna skyltar. Men här är Vägverket obevekligt. Skylten ska ha tillstånd och den ska vara vägvisande. De ska uppfylla de krav som gäller enligt vägmärkesförordningen.

Lennart Helsing utgår från att många vägskyltar plockas bort under denna drive.

– Alla otillåtna skyltar inom vägområdet ska bort. Det området sträcker sig en meter utanför vägkanten och ofta ända fram till viltstängslen, säger Lennart Helsing.

Ägarna till skyltarna kan kvittera ut dem hos Vägverket, de tas alltså inte i beslag.

Mer läsning

Annons