Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våldsam butikstjuv får fängelse

En butikstjuv slog ned väktaren och satt grensle över honom och fortsatte misshandeln inne i en av Flanörs butiker i Gävle. Han döms nu till fängelse för stöld och våld mot tjänsteman.

Annons

25-åringen från Tierp har erkänt en del av de stölder han döms för. Inne i en provhytt på Intersport tog han bort stöldmärkningarna från kläder och skor. På väg ut förstod han att han var misstänkt och flydde upp för rulltrappan.

Där mötte han väktaren och sprang rakt in i honom. Vakten slog ett slag med batongen, men flykten fortsatte. De hamnade inne i en butik där väktaren slogs ned med ett knytnävsslag i ansiktet. Sedan satt den misstänkte tjuven grensle över honom och fortsatte att slå.

Han berättar att han blev arg över batongslaget och bara ville komma därifrån.

Butikschefen som förföljde 25-åringen ut ur butiken har vittnat och har samma bild av händelsen som väktaren.

Dömd tidigare

Väktaren fick en bula i tinningen och andra svullnader och hade svårt att tugga under några dagar. I förhören berättade han att han efter händelsen funderat på att sluta som väktare. Tingsrätten dömer ut ett skadestånd till honom på 12 750 kronor.

25-åringen är dömd för misshandel tidigare, och har struntat i att hålla kontakt med frivården. Nu får han sex månaders fängelse.

Mer läsning

Annons