Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våldsam Gävlebo mindes ingenting

Den 41-årige Gävlebon körde i början av december omkull flera gånger på sin moped på gågatan på Drottninggatan. När två ordningsvakter grep honom gjorde han våldsamt motstånd. Av detta minns han i efterhand ingenting, eftersom han missbrukat både alkolhol och lugnande mediciner.

Annons

Ordningsvakterna såg när han klev på mopeden på gåtgatan. Han körde han omkull efter bara några meter. Han satte sig upp på mopeden igen men ramlade efter 15-20 meter. Under färden passerade han en mamma med barnvagn med bara ett par meter.

När de stoppade honom gjorde han motstånd och gav bland annat en av vakterna ett rivsår i ansiktet.

Ett par veckor senare antastade 41-åringen en färgad man och hans familj när de satt och väntade på ett tåg på centralstationen. Han kallade honom svarskalle. När mannen tog upp mobilen för att ringa polisen fick han en armbåge över munnen så att han föll omkull och började blöda.

Sedan han gripits hotade 41-åringen flera av poliserna med stryk och sa att han skulle spränga polishuset. 41-åringen har inget minne av den händelsen heller, eftersom han druckit sju-åtta starköl och tagit tabletter.

41-åringen döms nu till skyddstillsyn och en ettårig kontraktsvård mot sitt missbruk. En liknande behandling för några år sedan ledde då till att han var drogfri i ett par år.

Mer läsning

Annons