Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våldtog barnens kompisar

En 38-årig man döms till tre års fängelse och 175 000 kronor i skadestånd för våldtäkt på två kvinnor. Den ena kvinnan är från Hofors och båda offren är vänner till mannens barn.
Han döms även för misshandel på en annan kvinna i Hofors.

Annons

Under en fest i mitten av januari har 38-åringen inlett ett samlag med en sovande 19-åring. Kvinnan är väninna med mannens barn och de har träffats många gånger förut. Han har tidigare gett kommentarer om hennes utseende och sagt att han skulle vilja ha sex med henne.

Enligt förhören med henne blev hon under kvällen trött och gick och la sig på en madrass. 19-åringen klädde av sig allt utom trosorna och drog ett täcke över sig. Hon vaknade senare av att 38-åringen låg över henne och hade inlett ett samlag.

Hon försökte få tag i 38-åringens armar och dra honom åt sidan. Men hon hade svårt att röra sig och kunde inte ropa på hjälp.

Mannen greps nästan direkt, men tingsrätten fann att det inte fanns starka skäl att begära honom häktad. Men bara några dagar senare bestämde hovrätten att det var fel beslut och häktade mannen. Men mannen hade då försvunnit. Så småningom lyckades polisen spåra honom till Tierp där han greps i slutet av mars.

Under utredningen av våldtäkten i Hofors fick Gävlepolisen in ännu en våldtäktsanmälan mot mannen från en kvinna i Stockholm.

Den våldtäkten skedde i oktober 2006 på ett hotell i Arlanda. Han har förgripigt sig på en flicka, som vid tillfället var 15 år. Flickan var även hon kompis med mannens barn. 15-åringen hade varit på en fest och träffade senare under kvällen mannen. De tog in på ett hotellrum och drack alkohol. Hon sov i sängen och han i bäddsoffan. Flickan vaknade av mannens händer på ryggen, rumpan och på könsorganet. Hon sade nej och försökte sova. Men han lade sig ovanpå henne, tryckte ner henne och påbörjade ett samlag. Hon var rädd och försökte röra på överkroppen. Efter ett tag rullade han åt sidan.

Mannen döms även till misshandel på en tidigare flickvän. Det var i juli förra sommaren som paret började bråka på en fest i Hofors. Hon sprang ut och han följde efter. Han drog ner henne i backen, kastade sönder telefonen och slog hennes huvud flera gånger mot marken och han rev henne i håret. Han döms att betala 13 000 kronor till kvinnan.

Han har dömts för två våldtäkter tidigare, i Stockholm år 2004 och i Sandviken 1992. Han har även dömts för stöld och olovlig körning.

Mannen är bosatt i Stockholm, men vistas ofta i Hofors.

Mer läsning

Annons