Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vanvårdade 23 hundar – nekas att skaffa nya

För tre år sedan fick en Valbokvinna djurförbud. Sedan dess har hon både brutit mot förbudet och försökt att få det upphävt upprepade gånger. Nu har förvaltningsrätten avslagit hennes överklagan – efter ett fjärde försök.

Annons

I november 2007 ägde kvinnan som är bosatt i Valbo 23 hundar. Djuren hade hållits instängda i burar och två av dem var i så dåligt skick att de avlivades.

Efter det förbjöds kvinnan att ha fler än två hundar, men samma sommar omhändertogs även dessa två. Länsstyrelsen gav henne djurförbud och hon fick en villkorlig dom för djurplågeri.

Trots förbudet har hon skaff-at nya hundar vid två tillfällen, reserverat ett flertal hundar på olika kennlar och försökt att få förbudet upphävt vid fyra tillfällen utan framgång.

Överklagan avslagen

Kvinnan överklagade länsstyrelsens senaste avslag och uppger att hon köpt ett torp med en stor tomt för framtida hundinnehav och att hundarna är en förutsättning för ett meningsfullt liv.

Men inte heller hos förvaltningsrätten rönte hon framgång – överklagandet har avslagits.

Rätten anser bland annat att kvinnan inte insett allvaret bakom förbudet eftersom hon har brutit mot det vid flera tillfällen.

Inte insett bristerna

Hon har heller inte insett att hennes skötsel av hundarna haft så allvarliga brister att de utsatts för lidande och därför är rätten inte övertygad om att misskötseln inte kommer att upprepas.

Mer läsning

Annons