Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Världsmästaren väljer grädde från Gävle till supersemla

/
  • Årets semla från världens bästa bagare Håkan Johansson.

Det närmar sig semmeltider och som alltid pratas det om vilken semla som är godast.
Världens bästa bagare, Håkan Johansson, hoppas att han hittat segervapnet i – grädde från Gävle.

Annons

Ladda ner Arbetarbladets nya app till Iphone eller Android för lokala nyheter direkt i din smarta telefon.

När det gäller semlor är uppfinningsrikedomen stor. Det finns semmelwraps, semmelsmoothies, semlebullar och så årets nyhet semmelpizzan.

Håkan Johansson som är världsmästare i söta bröd kör dock på en mer klassisk variant.

Han leder Konditori Brillo i Stockholm. Årets semla från Brillo innehåller två ingredienser som ska göra den lite extra speciell enligt marknadsföringen.

Grädde från Gefleortens och ekologiskt mjöl från gotländska Labans mjöl.

Läs också: Här är de nya bönderna i Gårdskär

Det här ska enligt Håkan Johansson göra att semlan inte bara smakar gott utan också gör gott.

– Grädden smakar godare med vetskapen om att Gefleortens mejeri ger sina bönder närmare en krona mer betalt per liter mjölk än Sveriges största mjölkleverantör gör.

Håkan Johansson är inte bara regerande världsmästare i söta bröd, förra året utsåg Världsförbundet för bagare och konditorer (UIBC) honom som första svensk någonsin till ”World baker of the year 2015”.

Sedan 2014 är Håkan Johansson också coach och lagledare för det Svenska Bagarlandslaget.

Enligt Gefleortens så använder alla bagerier i Gävle de vet om grädde från dem – vilket betyder att det finns supergoda semlor i Gävle också.

Läs också: Gefleortens säger upp tio anställda i Gävle – "behöver agera för att finnas kvar"

Mer läsning

Annons