Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Världsmusiken stridsfråga i kulturnämnden

Oppositionen i kultur- och fritidsnämnden vill inte projektanställa Ale Möller och världsmusikensemblen. I stället vill de ge pengarna som anställningen skulle kosta, drygt en miljon kronor, till socialnämnden.

Annons

– De gör större nytta där, säger Gunnar Kvist, fp.

En projektanställning av Ale Möller och världsmusikensemblen skapade diskussioner när verksamhetsplanen för kultur- och fritidsnämnden skulle klubbas igenom på gårdagens sammanträde.

En stark profil

 

– Vi tycker att det finns andra delar inom kommunen som har större användning för pengarna. Det är inte så att vi har något emot musiken, men vi tycker inte att vi ska satsa på det här nu när pengarna behövs på andra ställen, säger Gunnar Kvist, fp.

Nämndens ordförande Lars-Göran Ståhl, s, menar dock att möjligheten att knyta Ale Möller till konserthuset är väldigt viktig då Möller är en stark profil både nationellt och internationellt. Han är också förvånad över att oppositionen ville ge bort pengarna till en annan nämnd.

Reserverade sig

 

– Jag har aldrig varit med om det förut, säger han.

Gunnar Kvist håller med om att det är ovanligt.

– Men som förtroendevalda känner vi ett ansvar för helheten och vi har kommit fram till att pengarna behövs bättre hos socialnämnden, säger han.

Majoriteten fick igenom projektanställningen, men hela oppositionen reserverade sig mot beslutet.Sofia Ax

Mer läsning

Annons