Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Verktyg för tusentals kronor stulna vid Valbo köpstad

/
  • Valbo köpstads lagbas Jerry Eriksson var en av dem som blev bestulna på sina elverktyg vid ett inbrott natten till torsdagen.
  • Thomas Pettersson och Jerry Eriksson fick en tråkig start på arbetsdagen när de i morse upptäckte att bland annat flera skruvdragare, borrmaskiner och tigersågar hade blivit stulna.

När de som arbetar vid nybygget Valbo köpstad kom till jobbet vid halv sju i morse upptäckte de att flera hade blivit av med sina elverktyg.
– Bara mina verktyg var värda runt 35 000 kronor, säger rörmokaren Thomas Pettersson.

Annons

Han jobbar på Infjärdens värme, ett av företagen som nu arbetar med att bygga klart Valbo köpstad. Men i dag blev inte arbetsdagen som planerad.

– Nu är man bara helt ställd. Det är mycket tid som går bort utan verktyg, säger Thomas Pettersson som i stället fick ägna sig åt att planera arbetet.

Inga handverktyg blev stulna vid inbrottet, utan enbart de elektriska verktygen, som skruvdragare, borrmaskiner och tigersågar. Allt var förvarat i låsta containrar, men inbrottstjuvarna hade kapat sönder bommarna.

– Innan har vi varit förskonade från inbrott ända sedan byggstarten, säger lagbasen Jerry Eriksson som även han uppskattar att han blivit av med verktyg för upp emot 40 000 kronor.

Flera elektriker, rörmokare och byggare blev av med verktyg för liknande summor. Polisen var på förmiddagen på plats för att göra en teknisk undersökning, och man tog vissa saker i beslag för fingeravtrycksundersökning. Än finns dock inga misstänkta för brottet.

Nya elverktyg har beställts så att arbetet ska kunna fortsätta som vanligt i morgon.

– Det är tråkigt när sådant här händer. En dag går bort, det är värt mycket, säger Thomas Pettersson.

Mer läsning

Annons