Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vestlund hyllas i minnesord

/

Förre kommunalrådet Håkan Vestlund lämnar en lång karriär av politiska uppdrag bakom sig. På onsdagskvällen somnade han in efter en lång tids sjukdom, endast 65 år gammal. Hans bortgång väcker känslor bland kollegorna.

Annons


”Han var en suverän ekonom och det kombinerat med en näsa för politik gjorde honom unik. Han var en oerhört skicklig politiker. Men vi var även goda vänner och hade kontakt in i det sista. Han var en väldigt förnämlig och fin vän.”


”Han visade tidigt att han var en duktig politiker, både när det gäller organisation och politiskt innehåll. Han var väldigt drivande och värvade många till SSU som hade framgångsrika idéer. Vi hade personlig kontakt under alla år och han värvade mig även som medlem i Brynäs. Och de håller jag fortfarande på.””Han var en av ledarna inom politiken när jag började med kommunpolitik. Redan då hade Håkan suttit länge och var självklar i den rollen. Jag var ung och ny och han var väldigt drivande och erfaren. Sedan har jag även haft en del att göra med honom i Sparbanksstiftelsen och det har varit givande på många sätt.”


”Vi jobbade tillsammans under den svåra perioden och jag upplevde honom som ett mycket dugligt kommunalråd och en kunnig ekonom. Trots att vi hade olika uppfattningar ibland respekterade vi varandra och vi gjorde det bästa av situationerna som uppstod.””Håkan Vestlund hade kunskaper som väckte respekt i breda kretsar och han hade god förmåga att samla människor kring framtidsidéer och lösningar. Han trivdes bäst i trängre kretsar med nära medarbetare och vänner där han kunde prata och spåna politik bäst.””Jag minns honom först och främst som en bra arbetskompis och jag lärde mig mycket av honom. Han var himla duktig och omåttligt intresserad av ekonomi. Han var lite tillbakadragen och blyg. Men när han tog av sig kostymen var han även en kul och fnittrig kille.””Vi hade mycket med varandra att göra och det blev en del politiska debatter där det hettade till bra. Men vi kom bra överens faktiskt. Jag måste säga att han var fantastisk att ha att göra med. Vi lärde oss att skilja på sak och person och han var en ärlig människa.”


”Jag minns honom som en oerhört duktig politiker. Han hade uppdrag både kommunalt och regionalt och var en av de ledande kommunpolitikerna i landet. Han var en skicklig människa som gjorde många fina insatser.”

Mer läsning

Annons