Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Vi behöver snabbare tågförbindelser”

/

Karlstads kommunalråd Per-Samuel Nisser (M) är stolt över sin kommun, men gillar även Gävle. Han menar att Karlstad är en bra stad att bo i, men skulle önska sig bättre och snabbare tågförbindelser och att Vänerns skärgård tas bättre tillvara för turism.

Annons

Hur skulle du beskriva Karlstad?

– Som en residensstad och regioncentra belägen vid Vänern. Läget mellan Stockholm, Oslo och Göteborg ger bra förutsättningar för etableringar och boende.

Vad utmärker Karlstad jämfört med andra jämnstora städer?

– Sola i Karlstad (smeknamn på en glad servitris på 1700-talet som har blivit symbol för hela staden). Vi har ett starkt utbud av olika branscher, vi är en tjänstestad, besöksstad, universitetsstad, handelsstad, idrotts- och kulturstad och ett kluster inom papper, it, stål och verkstad och turism.

Vad är det bästa med Karlstad?

– Det är en bra stad att bo och leva i. Vi är en kommun som ständigt utvecklas och har en hög kvalitet inom bland annat skola och omsorg. Här finns glada och positiva människor och vi har ett miljötänk inom alla områden.

Vad är det sämsta med Karlstad?

– Kommer inte på något.

Hur kan Karlstad bli bättre?

– Vi behöver snabbare tågförbindelser till Stockholm, Oslo och Göteborg. Vi behöver bli bättre på att ta tillvara Vänerns skärgård för besök och turism.

Varför är Karlstad bättre än Gävle?

– Jag har inget svar på den frågan. Gävle är också en bra stad.

Mer läsning

Annons