Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Vi hoppas få till något i Gävle”

CA Fastigheter ser positivt på att kommunen nu har godkänt den översiktliga utredning som tillåter cirka 180 nya bostäder på Södra Skeppsbron.
– Det glädjer oss, men vi har inte fattat några beslut än, säger Johan Damne, vd för CA Fastigheter AB.

Annons

Som Arbetarbladet berättade i går var det en enig och förväntansfull kommunstyrelse som godkände den översiktliga utredningen som gör det möjligt att bygga 100–200 nya bostäder i kvarteret Skeppsbyggaren, mer känt som Philpssontomten, på Brynäs.

– Vi hoppas få till något i Gävle, men det är väldigt tidigt än och vi har inte bestämt den slutgiltiga utformningen än, säger Johan Damne.

Detaljplan

Nu börjar kommunens arbete med att ta fram en detaljplan över området och innan den är klar fattar inte CA Fastigheter några beslut.

– Men vi bedömer att marknaden i Gävle är hyggligt bra och om alla tillstånd fanns på plats i dag så skulle vi nog sätta igång och bygga. Men läget kan förstås ändra sig snabbt, säger Johan Damne.

CA Fastigheter har ägt Philipssontomten i cirka 20 år och har tidigare kontaktat kommunen om att få bygga bostäder. Företagets uppfattning är dock att kommunen har varit tveksam eftersom det funnits en oro för att in-tilliggande industrier som Leaf skulle få stryka på foten.

Mer läsning

Annons