Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Vi sänker priset på alla huvudrätter med tio procent”

Arbetarbladet frågade några av krögarna i Gästrikland och Norduppland hur sänkningen av krogmomsen påverkar dem.

– Kommer ni att sänka priserna?

– Planerar ni att anställa fler?

Annons

Håkan Engström, Max på Norra Kungsgatan, Gävle.
– Vi kommer att sänka priserna motsvarande momssänkningen.
– Vi tror på en volymökning så jag räknar med att anställa en heltid extra.


Johan Öberg, Brända Bocken, Gävle.
– Vi får se, vi ska titta på priserna den här veckan.
– Nyanställningar beror helt på utslaget av momssänkningen.


Marcus Holm, Tennstopet, Gävle.
– Förhoppningsvis kan vi sänka priserna.
– Det är inte aktuellt att anställa fler för att krogmomsen sänks.


Jacob Strömberg, Olearys, Gävle.
– Vi räknar med att sänka priset på alla våra huvudrätter med mellan 5 och 10 procent. Men det är inte så enkelt för när vi pratar med våra leverantörer så märker vi att de passar på att höja priset när momsen sänks.
– Nu satsar vi på att sänka priset, så det finns inte så mycket kvar att anställa för. Så nej på kort sikt, men kanske i längden.


Maggan Nejman, restaurang Oden, Sandviken.
– Det är inte så lätt att sänka priset som man kan tro. Ibland är det bättre tider men ibland är det svackor, vilket det varit nu en tid. Vi får se hur vi gör.
– Vi måste vänta och se vad effekten blir i minst ett halvår innan det kan bli tal om att anställa fler.


Daniel Söderström, Kvarnen, Gävle.
– Vi kommer att sänka lunchpriset från dagens 78 kronor till 73 kronor.
– Efter att vi sänkt priset kvarstår inte mycket att anställa för. Vi anställer fler om det behövs, inte för att krogmomsen sänks.


Lena Nyman, Sleven i grytan, Skutskär.
– Nej, vi ligger så lågt ändå. Lunchrestauranger ger inte så mycket och vi måste få det att löna sig.
– Vi kommer inte att anställa några fler.


Hasan Tercan, Mezopotamya, Gävle.
– Nej, det krävs mycket mer. Marknaden är så instabil och varorna så dyra att köpa in. Det finns inte en chans att sänka priserna.
– För att vi ska anställa fler så krävs det att arbetsgivaravgiften sänks. Marginalerna är för små i dag.


Yngve Persson, Axmar brygga och Furuviks brygga, Gävle.
– Jag tror att vi kommer att sänka priserna. Men hur mycket är omöjligt att säga. Det här ger oss utrymme att investera också.
– Vi vill anställa. Men vi märker att leverantörerna höjer sina priser i samband med momssänkningen. Det är många som vill ha del av den här kakan.


Peter Bohlin, T&P kök och bar, Tierp.
– Vi kommer att sänka priset för våra stamgäster, via vårt kupongsystem.
– Innan vi anställer några fler så vill vi se hur det går. Men målsättningen är absolut att anställa en till.

Mer läsning

Annons