Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Vi vill bevara 50-talsmiljön i foajén”

/

Annons

När Kafé Spegeln stänger blir lokalen en vanlig foajé igen, kanske med plats för utställningar.

– Självklart kommer lokalens särprägel att bevaras. Det är ju bland de finaste foajéer som finns, säger Ninni Berggren Magnusson som är chef för kommunens kulturstöd.

I går berättade Arbetarbladet att Kafé Spegeln stänger för att det är svårt att servera mat och alkohol i lokalerna. På kultur- och fritidsförvaltningen, som är Kafé Spegelns hyresvärd, hoppas man kunna ordna ett ordentligt kök i framtiden. Men Magnus Rudberg som driver kaféet kan inte vänta längre. Från och med nästa vecka håller han stängt utom vid evenemang. Vad som händer när hans kontrakt löper ut vid årsskiftet är osäkert.

– Som det ser ut nu kommer vi inte att bedriva kaféverksamhet för allmänheten i lokalerna, men det kan bli servering i samband med konserter, säger Ninni Berggren Magnusson.

Kultur- och fritidschef Mats Öström vill se ett kafé i lokalena även i framtiden.

– Kafé Spegeln är en viktig samlingsplats som vi ser ett stort värde i. Vi kommer att göra allt för att slå vakt om en bra kaféverksamhet och den speciella miljön. Men det är inget jag kan garantera nu, först måste vi förutsättningslöst sätta oss in i situationen, säger han.

Mer läsning

Annons