Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Vi vill se en antirasistisk politik”

/
  • Asylkommittén i Gävleborg drar igång kampanjen Asylrätt 2014 på söndag. Ingrid Thyr och Anna Jörgensdotter är med och driver kampanjen. ”Vi vill jobba mot allmänheten så att de får kunskap. Främlingsfientlighet bygger ofta på okunskap”, säger Anna Jörgensdotter.

Asylkommittén i Gävleborg vill att Sverige ska ha en humanare flyktingpolitik. Nu startar de kampanjen Asylrätt 2014 i Gävle.

Annons

– Vi vill se en tydlig antirasistisk politik, säger Anna Jörgensdotter, Asylkommittén.

På söndag hålls en uppstartsträff på Joe Hillgården i Gävle. Förhoppningen är att många ska komma och engagera sig i kampanjen. Målet är att lyfta upp frågorna om flyktingmottagningen på agendan inför valet.

– Det finns en historia om engagemang och solidaritet i Gävle sedan i våras när flera asylsökande hungerstrejkade. Vi hoppas att den kraften finns kvar, säger Ingrid Thyr, Asylkommittén

Enligt Anna Jörgensdotter och Ingrid Thyr drivs det en ängslig politik i de här frågorna där Sverigedemokraterna sätter agendan. De vill att den antirasistiska sidan ska ta över debatten. De är överens om att Sverige som ett flyktingvänligt land är en mytbild.

– Sverige jämför sig med sämre länder men det finns så mycket som inte är bra. Vi vill visa hur omänskligt och orättvist det är för de här människorna, säger Anna Jörgensdotter.

Under året kommer bland annat föreläsningar och debatter med politiker arrangeras.

– Vi vill sprida information och höja medvetenheten, säger Ingrid Thyr.

Mer läsning

Annons