Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Views från Söderhamn vann Musik Direkt

/
  • vann miniturné. Gävlebandet Once a week vann det näst finaste priset i länsfinalen av Musik Direkt på Spegeln. De får göra en miniturné med tre spelningar. Bandet består av Adam Stark, Felix André, Anton Gustafsson och Viktor Bergström.
  • vinnare. Rockbandet Views från Söderhamn med sångaren Anton Gavell i spetsen vann årets länsfinal i Musik Direkt som avgjordes på Spegeln i Gävle.

Söderhamnsbandet Views vann årets länsfinal av Musik Direkt på Spegeln. Sångaren Anton Gavell var sprudlande glad efteråt.
– Det känns helt underbart, säger han.

Annons

Musik Direkt är tävlingen för unga musiker mellan 13 och 19 år. Vinnarna får priser i form av turnéer och festivalspelningar både i Sverige och utomlands. I går hölls länsfinalen, som anordnas av landstingets Musik Gävleborg, med sju artister från länet på Spegeln i Gävle. På spel stod en plats i Musik Direkts stora final i Uppsala i maj.

Segrande ur striden gick sexmannabandet Views från Söderhamn. Juryns motivering löd: ”Ett band som kläder den klassiska rocken i ny kostym”. En bra motivering tycker den överlycklige sångaren Anton Gavell.

– Vi spelar 60- och 70-talsinfluerad rock-pop. Sedan får man själv dra sina slutsatser om varifrån vi har fått våra influenser, säger han och berättar att killarna bara har spelat ihop i ett år.

Att Views har ett väldigt ös på scenen kan Arbetarbladets utsända skriva under på. Hur det går i den stora riksfinalen i Uppsala under Kristi himmelfärdshelgen återstår att se.

– Det är klart att vi vinner, säger Anton Gavell innan han kliver ned från Spegelns scen och tar emot publikens gratulationer.

Gävlebandet Once a week fick det näst finaste priset: en miniturné med tre spelningar. Som supportband under turnén får de Burn the fuel, även de från Gävle. Nils Holmqvist

Mer läsning

Annons