Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill du bli min tango­kavaljer?

/
  • äkta finsk kultur. Rosann och Eero Angeli dansade passionerat till smäktande finsk tango på Myre Teater i Kungsgården i går kväll. Petri Säteri och hans band Pennitömät spelade och på golvet var kaffepulver utspritt på äkta finskt manér för att göra golvet mer dansvänligt.smäktande toner. Petri Säteri och hans band Pennitömät spelade äkta finsk tango på Myre Teater i Kungsgården i går kväll.
  • Många kom för att dansa när Petri Säteri och hans band Pennitömät spelade äkta finsk tango på Myre Teater i Kungsgården i går kväll.
  • Lotta Ramqvist.

Vemodigt smäktande tongångar hördes på Myre Teater i går kväll. Det var Petri Säteri och hans band som bjöd på en helkväll med finsk tango.

– Finsk musik är så melodisk och gripande. Den är bättre än svensk, utbrister Rosann Angeli som snurrade runt med sin nyblivne make Eero på det kaffebeströdda trägolvet.

Annons

Lotta Ramqvist och Mikael Nykäsenoja på Myre Teater utanför Kungsgården bjöd på en riktig danskväll i går. De hade bjudit dit den finske dansbandssångaren Petri Säteri som numera bor i Torsåker. Tillsammans med några vänner från trakten har han bandet Pennitömät som spelar gammaldags finsk tango.

– Många äldre finländare åker långväga för att få dansa finsk tango. Samtidigt är det kul att lägga in något annat än den vanliga folkmusiken, säger Lotta Ramqvist.

Många danssugna hade kommit till teatern för att uppleva lite äkta finsk kultur med mycket vemod. Rosann Angeli från USA hade tagit med sig sin nyblivne make Eero. De båda träffades på en finsk fest i Minnesota för ett år sedan och gifte sig nyligen på Finska klubben i Gävle.

– Jag visste att jag ville ha en finsk man som kunde dansa och var nykter. Nu har jag fått det, säger Rosann lyckligt och tittar på sin Eero som dagen till ära har tagit på sig traditionella finska folkdansskor av skinn.

Rosann Angeli älskar finsk musik och tycker att den är mer känslosam än svensk. Eero håller med men tillägger att det finns mycket svensk musik han gillar också.

– Jag får ta med henne och dansa till lite dansbandsmusik också, säger han.

Mer läsning

Annons