Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill du bo i Svanen?

/

Vill du bo i Svanen? Det undrar Länsförsäkringar som nu vill ha in intresseanmälningar till sitt jätteprojekt att bygga en 150 meter hög skyskrapa vid Teknikparken.
– Vi vill ha svar redan nu för att snabbare kunna gå vidare med att rita och projektera byggnaden, säger Länsförsäkringar Gävleborgs vd Birger Lövgren.

Annons

Länsförsäkringar Gävleborgs miljardprojekt Svanen, som är tänkt att ligga vid Teknikparken intill Gustafsbrorondellen, går nu in i nästa steg som innebär att man söker intresserade företagare som vill etablera sig i huset och privatpersoner som vill bo där.

– Jag har inte hela bilden, men hittills har fem hört av sig direkt till mig efter att de sett vår annons. Många är intresserade av bostad, säger Birger Lövgren.

De hittills väldigt grova skisser som har gjorts har innehållit ett 30-tal fyrarumslägenheter med fin utsikt högt upp i huset. Sedan tidigare förs även diskussioner med företag som vill etablera sig i Svanen, men Länsförsäkringar vill inte avslöja vilka det handlar om.

Syftet med att pejla intresset är att projektet nu går in i en djupare projekteringsprocess, där bland annat ärenden om ändring av detaljplanen och bygglov ska behandlas.

– Då börjar det dra iväg en del med kostnader och därför vill vi säkerställa att det verkligen finns ett brett intresse, säger Birger Lövgren.

Sista datumet för att lämna in en intresseanmälan är 30 juni, men Birger Lövgren medger att det kan vara lite snävt satt i tider av midsommarfirande och semestrar.

– Det är aldrig för sent att lämna in en intresseanmälan, men ju snabbare vi kan säkerställa intresset, desto fortare kommer vi i gång med den tekniska planeringen. Intresseanmälningarna är inte bindande på det här stadiet och vi garanterar inte att byggnaden kommer att bli av, säger Birger Lövgren.

Mer läsning

Annons