Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill veta om hög arbetsbelastning orsakade hennes barn död

Vid förlossningen avled ett barn och modern förlorade flera liter blod. Nu undrar kvinnan om det var arbetsbelastningen på BB som var orsaken.

Annons

En kvinna från Torsåker har skickat in en anmälan till IVO, Inspektionen för vård och omsorg. Under förlossningen av hennes barn på Gävle sjukhus avled barnet och kvinnan förlorade mycket blod. Några dagar senare läste hon om hur personalen på BB på Gävle sjukhus larmade om hög arbetsbelastning.

Nu undrar kvinnan om det var det som ledde fram till barnets död. I anmälan skriver hon: "Jag skulle nu vilja ha utrett om det som drabbat mig och min familj är på grund av hög arbetsbelastning, bristande rutiner, slarv eller okunskap. Var det någon av dessa saker som berövade oss vårt barn?"

I anmälan undrar kvinnan om den ansvariga barnmorskan kände till att hon tidigare förlösts med kejsarsnitt. Under förlossningen användes höga doser av värkstimulerande medel. Det är något som medför risker hos en patient som tidigare snittats.

Kvinnan undrar också om det värkstimulerande medlet användes för att skynda på förloppet på grund av att barnmorska och sköterskor hade för mycket att göra.

Hon hoppas att hennes anmälan ska leda till ändrade rutiner på alla svenska sjukhus.

Mer läsning

Annons