Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vite hotar sjukhuset

Gävle sjukhus avdelning för centraloperation hotas att betala vite på 100 000 kronor. Arbetsmiljöverket kräver att avdelningen måste ha minst två av varandra oberoende utrymningsvägar.

Annons

2 april gjorde Arbetsmiljöverket en inspektion på centraloperation vid Gävle sjukhus. Detta sedan Vårdförbundets huvudskyddsombud slagit larm om brister i brandskyddet. Det visade sig att avdelningen bara hade en godkänd utrymningsväg. Samma sak konstaterade även Gästrike Räddningstjänst vid en inspektion av lokalerna. För att avdelningen ska kunna utrymmas tillräckligt fort om brand eller annan fara uppstår krävs att den ska ha minst två av varandra oberoende utrymningsvägar.

När Arbetsmiljöverket gjorde ett återbesök i september hade bristerna ännu inte åtgärdats och därför lägger verket nu ett föreläggande om vite. Om inte avdelningen för centraloperation har ordnat minst två utrymningsvägar innan 20 maj 2010 kan sjukhuset dömas att betala 100 000 kronor.

Arbetarbladet har tidigare berättat om andra arbetsmiljöbrister i centraloperations slitna lokaler. I början av november fattade politikerna i landstingsfullmäktige beslut om att ett nytt operationshus för sammanlagt omkring 250 miljoner kronor ska byggas. Det kommer dock att stå klart tidigast i slutet av 2011.

Mer läsning

Annons