Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Volymkontrollen i fokus på möte mellan raggare och boende

/
  • Dick Gillving hade tagit initiativ till mötet där flera boende och raggare slöt upp.
  • Agneta Bäckström (längst till vänster) är närmaste granne med parkeringen där många raggare stannar till.

Det blev ett välbesökt möte mellan raggare och boende i centrala Gävle. Ett möte som slutade i samförstånd.

Annons

Klockan 20 på onsdagskvällen hade ett 80-tal personer samlats på parkeringen vid Norra Köpmangatan/Ruddammsgatan, som går under namnet Pisset eftersom många raggare stannar där för en kisspaus.

Mötet hölls på initiativ av Dick Gillving som bor på Hattmakargatan och som fått sin beskärda del av störd sömn och skallrande fönsterrutor.

Han inledde mötet med att ge en eloge till alla som slutit upp, för att sedan efterlysa sunt förnuft och respekt för de som bor längs gatorna.

– Jag vet själv hur det är att åka raggarbil med hög musik, det är härligt när det dunkar i ryggen. Men det finns en sak vi bråkar om, det är volymkontrollen.

Många boende vittnade om hur hela helgens sömn blir förstörd när vissa raggare håller i gång ända från fredag kväll till söndag förmiddag.

– Jag får ingen ordentlig sömn, och jag kan inte ha mina barnbarn på besök över helgen, heller. Jag kan inte ens sitta på balkongen och dricka kaffe när de till exempel bränner gummi, sa Agneta Bäckström vars balkong vetter mot parkeringen.

Micke Lassander, ordförande för motorklubben Razorback's, hade full förståelse för de som blir störda, och var nöjd efter mötet.

– Det var ett bra initiativ, för det här är ett allmänt problem. Jag förstår deras frustration när de inte får sova. Problemet är att det inte finns några lagar, men det måste finnas sunt förnuft hos de som kör.

Till slut enades de om att just sunt förnuft ska råda när det gäller volymen på musiken, att raggarna ska försöka hitta en annan parkering där de kan samlas, och att de boende ska kunna komma och prata med de som har för högt på.

Mer läsning

Annons