Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wayne’s coffee satsar på småföretagare

/
  • RENOVERING PÅGÅR. I Hårskolans gamla lokaler på Drottninggatan i Gävle ska Ahmet Yilmaz öppna ytterligare ett Waynes coffee. En hel del renovering återstår innan kaféet kan öppna i december.

Wayne’s coffee utökar i Gävle. Ahmet Yilmaz som driver kaféet vid Stortorget ska öppna ytterligare ett, i Hårskolans gamla lokaler på Drottninggatan.


– Jag ska satsa på småföretagare, säger han.

Annons

Att driva två kaféer i samma kedja, bara ett par kvarter från varandra. Kan det verkligen fungera?

– Det är nästan alltid fullt hos oss och vi har många stamkunder. Jag tror det behövs ett till, säger Ahmet Yilmaz, som har arbetat i restaurangbranschen i 10 år, och drivit kafé sedan 2002.

Den nya lokalen är 400 kvadratmeter i tre plan och han tänker använda hela ytan. I entréplanet blir det vanligt kafé. En halvtrappa upp finns ett rum som ska bli ombonat med soffor för att skapa en vardagsrumskänsla i orientalisk stil. En trappa ned ska det bli två konferensrum.

– Jag satsar på småföretagare som kan lägga sina frukostmöten, lunchmöten och kvällsmöten hos oss. Det är många som är intresserade av konferensrum, säger Ahmet Yilmaz.

Även menyn ska skilja sig en del från det andra Waynes coffee som mest säljer fika, smörgåsar och sallader. Men nyheterna vill Ahmet Yilmaz inte avslöja än.

Renoveringen har börjat och han hoppas kunna öppna sitt nya kafé i december.

Innan dess ska han anställa minst två personer utöver de fem heltidsanställda och två inhoppare som redan jobbar åt honom.

Mer läsning

Annons