Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Whisky inget för psykläkare

Alkohol löser inga problem. Det har landstinget Gävleborg fått erfara. Försöket att locka hit psykläkare med whisky och hockey har totalfloppat.

Annons

Landstinget hoppades att uppemot ett 20-tal läkare skulle vilja komma på besök till Gävle i mars. På programmet stod föreläsningar – men och ett besök på whiskydestilleriet i Mackmyra och en Brynäsmatch i Läkerol Arena.

Förhoppningen var att åtminstone någon eller några av läkarna skulle bli så imponerade att de skulle vilja flytta hit och börja jobba här. På så vis skulle man kunna åtminstone kunna lindra den stora läkarbristen inom psykiatrin.

– Det här är ett nytt grepp och jag hoppas att vi får många deltagare, sade divisionschefen Roger O Nilsson då.

Men det visade sig inte vara något framgångsrecept. Intresset för dagen var så litet att den nu fått ställas in. Bara tre läkare ville komma hit.

Ett bakslag och dessutom en dyrköpt erfarenhet.

Arrangemanget – och den annonsbilaga som man tog fram för att marknadsföra den med – har kostat nära en halv miljon kronor.

Men ledningen tycker inte att det är bortkastade pengar.

– Bilagan har vi ju kvar och kan använda i andra sammanhang. På mässor och liknande.

– Men sedan är det klart att vi önskar att fler hade velat komma hit, vi tyckte att vi hade ett bra upplägg, säger vuxenpsykiatrins chef Ulf Larsson.

Läkarna som trots allt ville komma hit blir inte helt snuvade på konfekten. De kommer att bjudas in till personliga besök istället.

– Och finns det möjlighet att gå på Brynäsmatch då löser vi säkert det, säger Ulf Larsson.

Mer läsning

Annons