Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Whisky lockade 10000

/
  • MÅNGA NYFIKNA. Mackmyra whisky planerar att fortsätta med sina guidade turer i whiskybyn. När sommarens besökssiffror ska sammanställas räknar de med att ha haft 10 000 besökare. Såhär såg det ut i juni när Arbetarbladet följde med på en av de första turerna.

Att vandra bland whisky lockar tydligen semesterfirare. Mackmyras satsning på guidade turer räknar med att snart nå 10 000 besökare sedan de inleddes i juni.

Annons

– Vi har haft upp till 200 besökare varje dag och har till och med fått utöka antalet guidade turer. Detta överträffar alla våra förväntningar, säger Susanne Svensson, platschef i Mackmyra whiskyby, i ett pressmeddelande.

Den här sommaren drog Mackmyra igång guidade besök som en del i att göra deras whiskytillverkning till en hel upplevelseindustri.

Turerna går genom det som ska bli whiskybyn i Kungsbäck i utkanten av Gävle. För närvarande finns Mackmyras skogslager samt destilleriet, som är under uppbyggnad, på platsen.

I ett första skede riktar sig besöksvandringen till nyfikna i närområdet - men på sikt vill Mackmyra locka långväga turister.

Trycket på de guidade turerna har varit stort och antalet turer har fått utökas till alla dagar i veckan. Mackmyra Whisky har nu därför beslutat att fortsätta med guidningarna även under hösten.

Företaget räknar med att nå siffran 10 000 besökare bara under sommaren.

Målet är att om åtta år ha 100 000 besökare om året.

Mer läsning

Annons