Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

William skrev bäst på högskoleprovet

I höstas fick han bäst resultat av alla i Gävle. Nu berättar 18-årige William Johansson Visuri hur han förberedde sig inför högskoleprovet – när han fick 1,9.

Annons

Första gången William Johansson Visuri skrev högskoleprovet var på hösten 2013. Då fick han 1,65. När han året senare skrev provet igen höjde han sig till 1,9 – som var den högsta poängen i Gävle.

– Det visste jag inte om, men det är väl kul, säger han när han får reda på att resultatet var det bästa under hösten 2014.

Till vardags går William Johansson Visuri sista året på Vasaskolans naturlinje, där han får läsa mycket matte – något han hade stor fördel av när han skrev högskoleprovet.

– Det kändes bäst efter mattedelen, säger han.

Har du något tips till de som ska skriva provet under lördagen?

– Innan jag skrev gick jag igenom gamla prov för att se hur de var strukturerade. När det gäller mattedelen tycker jag att man ska läsa i matteböcker och nöta på. Till den verbala delen tycker jag att man ska läsa mycket, speciellt svårare texter, säger han.

William Johansson Visuri ska själv inte skriva högskoleprovet under lördagen. I och med det fina resultat han fick i höstas tror han att det ska räcka – för att komma in på den utbildning han sökt till i höst.

– Jag vill läsa industriell ekonomi på Chalmers i Göteborg. Förhoppningsvis kan mitt resultat på det förra högskoleprovet hjläpa mig att komma in där, säger han.

LÄS MER: Klarar du alla högskoleprovsorden? Testa dig själv här!

Mer läsning

Annons