Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Willys öppnar butik i Hemsta

Den planerade Hemköpbutiken i Hemsta i Gävle blir Willys i stället.
Anledningen är att den konkurrerande dagligvarukedjan City Gross öppnar en stor butik någon kilometer därifrån, i Södra Hemlingby, nästa vår.

Annons

– I det läget passar Willys bättre, säger Ingmar Kroon, presschef i livsmedelskedjan Axfood där Hemköp och Willys ingår.

Willys satsar på lägre priser men färre sorter än vad Hemköp gör, medan Hemköp har ett större utbud med varor och ger mer service till kunderna.Willys har också färre anställda i förhållande till försäljningen.

Tidigare räknade Axfoods ledning med att butiken skulle öppnas i höst. De ändrade planerna gör att butiken troligen inte kan öppnas förrän under nästa år.

Willys blir större än vad Hemköpbutiken hade blivit och om kalkylerna håller ska butiken också sälja mer. De anställda blir minst lika många – ett 20-tal personer.

Tidigare var det också tänkt att någon annan butik skulle få plats i området i Hemsta.

Nu blir det bara Willys som får plats.

– Det gäller att bevisa att man är bra och lockar kunder. Gör man det klarar man sig, säger Ingmar Kroon om den skärpta konkurrensen som de nya etableringarna för med sig.

City Gross butik blir nästan lika stor som Maxi Ica i Södra Hemlingby.

När Arbetarbladet berättade om planerna för ett par månader sedan sade Jonas P Andersson, detaljhandelschef i Bergendahlsgruppen där City Gross ingår, att den nya butiken ska göra Hemlingby till en ”magnet” som drar kunder från hela regionen.I det läget försöker alltså också Axfood locka fler kunder.

Mer läsning

Annons