Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Xzakt-anställd: "Svårt att återvinna ett förtroende som inte fanns"

Uppståndelsen efter att Arbetarbladet publicerade chefernas kränkande checklista över de Xzakt-anställda har varit stor.
– Folk är inte så förvånade över listan, det är bara toppen av isberget, säger en Xzakt-anställd.

Annons

Enligt en anställd på företaget är det många som mått dåligt efter att listan blev känd bland de omkring 100 anställda på Xzakts kontor i Gävle.

– Det säger sig självt, det här gör man inte som chef eller som medmänniska.

Den anställda berättar om en usel och pressande arbetssituation.

– Folk är inte förvånade över listan, det är bara toppen av isberget. Vi har hög arbetstakt, få raster och det går ut mejl till de som ledningen tycker säljer för lite, säger den Xzakt-anställda.

– Det är mycket yngre folk som inte har så bra koll på sina rättigheter som drillas hårt.

Som Arbetarbladet tidigare har berättat siktar Xzakt kundrelation på att försöka återvinna förtroendet för ledningen i Gävle hos personalen.

Hur ska det gå till?

– Ja du, problemet är att det blir svårt att återvinna förtroendet. Det förutsätter att det fanns ett förtroende sedan innan, konstaterar den anställda.

Morgan Andersson är ordförande i Unionens fackklubb på Xzakt. Han berättar att de sitter i möte med ledningen under dagen och diskuterar hur de ska gå vidare.

– Det är fruktansvärt att listan skrevs och väldigt olyckligt att den kom fram på det här sättet, säger han.

– Nu ska vi höra med våra medlemmar om vilka förändringar de vill se framöver. Vi måste försöka hitta ett sätt att komma tillbaka till en situation där vi trivs med varandra.

Morgan Andersson kallar stämningen på kontoret under måndagen för "udda" och berättar vidare att det ligger hos ledningen att hitta en väg för att få förtroende hos personalen.

– Det är inget jag kan lägga mig i. Jag vet faktiskt inte vad man kan göra i nuläget, vissa kommer ha väldigt svårt att få tillbaka förtroende medan det kommer vara lättare för andra, säger han.

LÄS OCKSÅ:

Gävlechefernas kränkande julfest-checklista över sina anställda

Chefens ursäkt: "Oerhört tragiska anteckningar"

Mer läsning

Annons