Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Yrkesgymnasiet vill expandera programinriktningarna

Thorengruppen som driver Yrkesgymnasiet i Gävle har ansökt om att få utöka deras programutbud. Bland annat vill man att hotell- och turism ska kunna väljas.

Annons

Uppdaterad 25/3

LÄS OCKSÅ: Thoreneleverna tar studenten

Efter en undersökning som skolan har gjort så har tre nya program lagts till på listan över de inriktningar som skolan nu vill expandera med. En av tre föräldrar, som skolan har pratat med, har svarat på att något av de nya programmen skulle tilltala deras barn.

LÄS OCKSÅ: De ordnar loppis för barnhem

Det man nu vill göra är att utöka programutbudet med ett Barn- och fritidsprogram, Hotell- och turismprogram samt ett Handels- och administrationsprogram.

Enligt ansökan till Skolinspektionen behöver skolan inte genomföra någon större upprustning. Lokalen som de använder i dag har kapaciteten att ta emot fler elever. Det som dock behöver investeras i är utrustning samt utbildningsmaterial som måste köpas in.

LÄS OCKSÅ: "Skolan håller inte vad den lovar"

Enligt Thorengruppen önskar man att programmen ska vara färdiga för att ta emot elever under 2017. Man riktar sig därför nu till de ungdomar som är födda 2001 och som ska börja på gymnasiet till nästa sommar.

Mer läsning

Annons