Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Zone Capones Big Brother-äventyr slut – innan det ens hade börjat

/

Väskan var packad och klar.
49-årige kroppsbyggaren Kennet "Zone Capone" Lahti från Gävle skulle sätta färg på Big Brother Maktspelet – men dagen före avresan kom chockbeskedet: "du ska inte längre vara med".
– Det känns mest konstigt, säger Zone Capone.

Annons

SE TV-INSLAG: Zone Capone – en man för Big Brother?

Han hade förberett sig i ett antal veckor – och när Arbetarbladet på torsdagen träffade Kennet "Zone Capone" Lahti, vegetarian och kroppsbyggare med en förkärlek till kraftfulla bilar som sin egen Hummer H2, i hans butik The Zone Shop på Söder, såg han fram emot att bli isolerad från omvärlden på lördagskvällen klockan 18.

Tanken var att han sedan skulle kliva in i direktsändning i Big Brother Maktspelet på söndagskvällen, klockan 22.00 i Kanal 11.

Men så blir det inte. På fredagen fick han nämligen det plötsliga beskedet att han inte längre är aktuell för programmet.

– Jag var helt inne på att jag skulle vara med, men så kom samtalet. Nu känns det mest konstigt. Jag hade ju packat väskan och styrt om en del saker här hemma för att jag skulle vara med, säger Zone Capone och tillägger:

– Och jag har inte fått någon förklaring till varför det blivit ändrade planer.

Varför sökte du till programmet?

– Jag sökte inte till programmet, utan jag hade lite tråkigt på jobbet och fyllde i ett test, då visste jag inte att det var en ansökan till Big Brother. När jag sedan fick reda på att det var ansökan till Big Brother tackade jag först nej faktiskt. Men dom presenterade det som att de ville ha nytt stuk på programmet och då lät det lite mer intressant. Jag tänkte också att det kanske skulle vara bra att få ut mitt "shit", jag kör ju egen business med egna kosttillskott och så. Det lät som en kul grej när dom presenterade det närmare. Sedan var det faktiskt min fru som övertalade mig att vara med.

LÄS OCKSÅ: Bergbybonden Lina Sjöberg i Big Brother – för att rädda gården

Therese Lindström, pressansvarig för Big Brother Maktspelet, skriver i ett mejl till Arbetarbladet:

– Med den här typen av program, där deltagare skickas in och ut, pusslar man en hel del med casten under programmets gång. I Big Brother är det först när spelarna är på plats som man kan se hur de interagerar med varandra, eftersom de inte fått mötas tidigare. På söndag kommer en ny grupp spelare in, och då har man tittat på hur gruppen som redan har varit i huset i en vecka fungerar och beslutat om vilka nya spelare som ska gå in. Det händer att man får lägga om pusslet.

– Vi gillar Kennet väldigt mycket, och det är tråkigt att beskedet kommer så nära inpå det datum han fått höra att han skulle gå in i programmet. Vi har full förståelse för att han är besviken.

Zone Capone konstaterar samtidigt att Big Brother är ett program som han egentligen aldrig hade tänkt vara med i.

– Det är egentligen inte alls min stil. Men därför kändes det både galet och roligt inför avresan.

Den kanske största besvikelsen för Zone Capone är att han går miste om mötet med Adam Alsing.

– Jag är ett stort fan av honom och det hade varit coolt att träffa honom. För mig är Adam Alsing programledarnas programledare och jag har en hemlig dröm om att bli programledare. Jag tror att det egentligen är det jag är född till, säger Zone Capone och skrattar.

LÄS MER: Skatepunkaren som blev kroppsbyggare

Mer läsning

Annons